Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@23:18:02 GMT

هوشمندانه کتاب بخرید!

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۸۲۰۲

هوشمندانه کتاب بخرید!

دیجی‌کالا به عنوان بزرگترین مارکت‌پلیس ایران و در راستای رسالت خود برای میزبانی از تمام فروشندگان قانونی کشور، ظرفیت‌های خود را برای فروش کتاب در دسترس فروشندگان و ناشران قرار داده است.

در دنیای امروز خرید هوشمندانه یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی روزمره شده است. از طرفی با شروع ویروس کرونا و تغییر در سبک زندگی مردم و قوت گرفتن خریدهای آنلاین، این مهارت نیز دست‌خوش تغییر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت‌های موجود در خرید آنلاین با خرید آفلاین و پیچیدگی‌ها و چالش‌هایی که این نوع خرید دارد نیازمند آگاهی و توجه بیشتری است.کتاب هم از جمله کالاهایی ا‌ست که در سال‌های اخیر یکی از محصولات پر فروش اینترنتی شده است. دیجی‌کالا به‌عنوان بزرگترین پلتفرم مارکت‌پلیس ایران، اکنون بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب به فروش می‌رساند. به زودی بزرگترین نمایشگاه آنلاین کتاب در دیجی‌کالا برگزار خواهد شد، از این رو فرصتی مناسب برای مخاطبین کتاب دوست است تا با یک خرید حرفه‌ای از دنیای کتاب‌های موجود در دیجی‌کالا، تجربه‌ای متفاوت در این زمینه برای خود رقم بزنند.

اکنون بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب در دیجی‌کالا موجود است، کتاب‌هایی که گاه تا ۸۰ درصد تخفیف در جشنواره‌ها دارند. آمار و ارقام دیجی‌کالا در ۱۵ فروردین ۱۴۰۰، ثبت سفارش بیش از ۵۰۰هزار جلد در یک روز را نشان می‌دهد که آماری قابل توجه است، و نوید از روندی رو به رشد و افزایش کتاب‌خوانی در سطح کشور دارد. اما آیا تخفیف و قیمت پایین، عامل اصلی برای خرید کتاب است؟ فاکتورهای اصلی در خرید کتاب چیست؟ چگونه کتاب متناسب خریداری کنیم؟

قانونی کتاب بخرید!

دیجی‌کالا هیچ کتابی را برخلاف قوانین جاری کشور و یا کپی ­رایت داخلی به فروش  نمی‌رساند. تمامی کتاب‌های دیجی‌کالا شماره شابک و فیپای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند. یکی از معضل‌های اساسی در بازار نشر که امروزه گریبان‌گیر این صنعت شده، کپی کردن متون سایر نویسنده‌ها و مترجمین و اعمال تغییرات اندک، توسط ناشرین دارای مجوز و ارائه همان کتاب با تیراژ بالا و قیمت پایین در بازار است. عملی که با اینکه غیرقانونی نیست اما می‌تواند به‌عنوان امری غیر اخلاقی به شمار آید.

متاسفانه قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد و این خلاء قانونی باعث سوء استفاده بعضی ناشرین شده است. از این رو براساس قانون، انتشار و عرضه این کتاب‌ها غیرقانونی نیست و شاهد فروش و ارائه‌ در کتاب‌فروشی‌های سراسر کشور هستیم. دیجی‌کالا نیز ملزم به رعایت قوانین موجود در این زمینه است و نمی‌تواند با استناد به قوانین، فروش اینگونه کتاب‌ها را برای فروشندگان ممنوع کند. از طرفی دیجی‌کالا به‌عنوان یک پلتفرم مارکت پلیس نمی‌تواند صحت و سقم این موارد را بررسی و اعمال کند و تنها گزینه، رعایت قانون در این زمینه است.

 

چگونه تجربه‌ای خوشایند در خرید کتاب آنلاین داشته باشیم؟

برای  داشتن تجریه‌ای متفاوت در خرید کتاب آنلاین باید با راه و رسم خرید حرفه‌ای کتاب آشنا باشیم در ادامه با چند مورد از مهم‌ترین عوامل آشنا می‌شویم.

ناشران معتبر و مترجمان خوش‌آوازه

دیجی‌کالا به‌عنوان یک پلتفرم مارکت پلیس با معتبرترین ناشران در حال همکاری است،  مهم‌ترین راه انتخاب کتاب خوب، شناخت ناشر برگزیده و مترجم‌های شناخته شده است. متاسفانه به دلیل خلاء‌های قانونی موجود، آثار پرفروش بازترجمه می‌شوند و با طراحی جلد و رنگ آمیزی و گرافیک، مشابه نسخه اصلی منتشر می‌شوند. تا خریدار ناآشنا به ناشرین معتبر، امکان تفکیک کتاب‌ها از یکدیگر را نداشته باشند.

 اما یک خریدار حرفه‌ای می‌تواند با جست‌وجوی نام مترجم به اعتبار او به علت ارزان بودن یک کتاب پی ببرد. ترجمه‌های نامعتبر ممکن است ارزان‌تر باشند اما گاها به دلیل ترجمه ناصحیح یا ضعیف نمی‌توانند حس و موضوع متن اصلی را به خواننده منتقل کنند. پس بهترین راه در این زمینه جست‌وجو و شناخت مترجم و ناشر معتبر کتاب‌هاست.

 

عوامل فیزیکی تاثیرگذار در قیمت کتاب

کتا‌ب‌ها از لحاظ ویژگی‌های ظاهری به چند دسته­ تقسیم شده‌­اند؛ نوع جلد، قطع، نوع کاغذ. هر کدام از این ویژگی‌ها، در ظاهر و قیمت کتاب‌ها تأثیرگذار است. در ادامه این ویژگی‌ها توضیح داده می‌شود؛

نوع جلد

جلد کتاب‌ها شامل انواع سخت مثل گالینگور می‌شود و انواع نرم‌تر آن مانند مقوایی یا شومیز است. استحکام بیشتر جلد کتاب گواه از کیفیت مواد به کار رفته در آن است که باعث افزایش قیمت کتاب نیز می‌شود.

قطع

قطع کتاب همان اندازه کتاب یعنی طول و عرض آن است. کتاب‌ها بر اساس موضوعات و تعداد صفحاتشان می‌توانند قطع مختلفی مانند تصویر داشته باشند.

نوع کاغذ

در صنعت چاپ انواع مختلفی کاغد استفاده می‌شود که می‌توان به متداول‌ترین آن‌ها در چاپ کتاب به موارد زیر اشاره کرد.

کاغذ بالکی: این نوع کاغذ به دلیل تورق ساده، قابلیت بازیافت، وزن سبک و مهم‌تر از همه مناسب برای جلوگیری از خستگی چشم در هنگام مطالعه دارای محبوبیت زیادی در صنعت چاپ است.

کاغذ گلاسه: کاغذ گلاسه دو نوع مات و براق دارد و به دلیل آن که جوهر را به صورت یکنواخت جذب می‌کند، در چاپ استفاده از آن زیاد استفاده می‌شود.

کاغذ تحریر: این کاغذ جنس بسیار مرغوبی دارد و به همین دلیل نسبت به کاغذهای چاپ قیمت گران‌تری دارد.

کاغذ کاهی: کاغذ کاهی نسبت به سایر کاغذها و مقواها از ارزان‌ترین کاغذها در صنعت چاپ است و به همین علت برای اقلام چاپی که ارزان‌تر هستند از این کاغذ استفاده می‌شود.

 

خرید کتاب از  پلتفرم مارکت‌پلیس دیجی‌کالا

دیجی­‌کالا با دسترسی متنوع و راحت­‌تر برای خرید و فروش آنلاین در تلاش است تا سرانه مطالعه در کشور را بالا ببرد. از این رو مانند تمام خدماتی که در ‌زمینه‌های مختلف به گروه کالایی مانند مد و پوشاک، تجهیزات صنعتی و... می‌دهد ظرفیت‌های خود را برای فروش کتاب در اختیار فروشندگان و ناشران قانونی کشور نیز قرار داده است. آنچه در این میان، تفاوت در خرید و سفارش را برای کاربران ایجاد می‌کند انتخاب هوشمندانه و آگاهانه کالاهاست.

دیجی‌کالا به زودی هفتمین دوره نمایشگاه آنلاین کتاب خود را آغاز خواهد کرد. اما در نظر داشته باشد انتخاب یک‌ کتاب نیز مانند هر کالایی نیاز به شناخت، تحقیق و آگاهی خریدار دارد. بررسی ترجمه مناسب و ناشر معتبر اولین گام در خرید هوشمندانه کتاب است. پس اینجا کلیک کنید تا با شناخت صحیح، خرید حرفه‌ای داشته باشید.

لینک کوتاه: asriran.com/003HvE

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دیجی کالا به عنوان خرید کتاب کتاب ها حرفه ای مهم تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۸۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: معمولا بعد از رسانه‌ای‌شدن پرونده شرکت‌هایی که دارای تعهدات ارزی ایفانشده هستند، این سؤال در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد که چگونه امکان دارد شرکت‌ها، اعم از تولیدی یا بازرگانی برای واردات کالا از بانک مرکزی ارز دریافت کنند و نسبت به واردات کالاهای ثبت سفارش شده خود اقدام نکنند؟

از گذشته‌های نه‌چندان دور و قبل از تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و قطع سیستم سوییفت و محدودشدن روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی، اکثر قریب به اتفاق واردکنندگان کالا، پس از اخذ پیش‌فاکتور از فروشنده خارجی و ثبت سفارش ورود کالا، برای اطمینان از دریافت کالای خود از فروشنده به بانک‌ها مراجعه و درخواست صدور اعتبارات اسنادی به نفع ذی‌نفع خارجی اعتبار می‌کردند.

بانک‌ها نیز پس از دریافت اسناد حمل کالای مطابق شرایط اعتبار اسنادی، اقدام به خرید ارز از بانک مرکزی و پرداخت آن به فروشنده از طریق بانک کارگزار خارجی می‌کردند.

با توجه به اینکه فرایند یادشده تحت قوانین منتشرشده اتاق بازرگانی بین‌المللی (یوسی‌پی، اینکوترمز و…) انجام می‌شد، احتمال قصور طرفین در ایفای تعهدات خود به طور معناداری کاهش می‌یافت.

با توجه به اینکه تا اواخر دهه ۸۰ شمسی اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و بانک‌ها وجود نداشت، خروج ارز از کشور مطلوبیت چندانی برای واردکنندگان کالا نداشته و در مواردی صرفا اقدام به گران‌نمایی کالای خود و کسب سود بیشتر می‌کردند که در نهایت این گران‌نمایی نیز قیمت تمام‌شده کالا را افزایش می‌داد و متأسفانه ضمن اینکه واردکننده مالیات کمتری به جهت کمترشدن فاصله قیمت تمام‌شده خرید کالا و فروش آن در بازار و شناسایی سود ریالی کمتر در اظهارنامه مالیاتی خود، پرداخت می‌کرد، مصرف‌کننده نهایی نیز قیمت بالاتری بابت خرید کالا پرداخت می‌کرد. در واقع به علت گران‌نمایی، علاوه بر سود ریالی، بخشی از سود ارزی نیز بدون پرداخت مالیات نصیب واردکننده می‌شد.

در شرایط اقتصادی آن سال‌ها بیشترین خطر موجود در فرایند یادشده متوجه بانک‌ها بوده و زمانی پدید می‌آمد که واردکننده کالا در سرسید پرداخت اعتبار اسنادی، نسبت به تأمین وجه ریالی، برای خرید ارز از بانک مرکزی اقدام نمی‌کرد و بانک عامل به اجبار اقدام به خرید ارز از محل منابع خود کرده و موجب افزایش مطالبات معوق و رشد شاخص «ان‌پی‌ال» در بانک‌ها می‌شد.

از سال‌های آغازین دهه ۹۰ شمسی تا به امروز به علت تشدید تحریم‌ها و همچنین محدودشدن روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و در مقاطعی قطع سیستم سوییفت، شرکت‌ها به آرامی روی به واردات کالا از طریق حواله بازرگانی آوردند که ریسک بیشتری دارد.

بخش کوچکی از واردکنندگان به خاطر تفاوت نرخ ارز موجود در بازار آزاد و بانک‌ها (درحال‌حاضر سامانه نیما) و دیگر خلأهای کنترلی و راستی‌آزمایی موجود در کشور و همچنین انتفاع بسیار زیاد ناشی از تفاوت نرخ ارز و رانت‌های موجود در اقتصاد دولتی، اقدام به ایجاد شبکه‌ای از ذی‌نفعان واحد در داخل و خارج کشور کرده و ارز را تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج کرده و کالایی وارد نمی‌کنند و بخشی از شرکت‌ها نیز پس از واردات از تفاوت نرخ ارز ناشی از گران‌نمایی خود استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که دراین‌میان، افراد و شرکت‌هایی نیز هستند که در هیچ‌یک از این دو گروه جای نگرفته و به طور کاملا سالم و قانونی اقدام به واردات کالاهای بازرگانی و مواد اولیه تولید می‌کنند.

در یک دهه اخیر دولت‌های مختلف به دلایل متعدد مانند کنترل قیمت کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش تورم کالاهای اساسی و دارو، کنترل قیمت ارز و… اقدام به تخصیص ارز ترجیحی (۱۲۲۶۰.۴۲۰۰۰ و ۲۸۵۰۰۰ ریالی) و ارز سامانه نیما برای واردات کالا می‌کردند که با وجود صحیح‌نبودن از نظر اقتصادی و تدوین مقررات نظارتی متعدد به دلایل یادشده مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به علت گران‌نمایی کالا بخشی از ارز کشور به طور مستتر و تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج شده و باعث نمایش غیرواقعی‌تر ارز تجاری کشور شده و برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را تحت تأثیر می‌گذارد؛ اما با ابراز تأسف فراوان یکی از دلایل نامشهود گسترش خروج مستتر ارز، رعایت‌نشدن حلقه گم‌شده این روزهای جامعه یعنی «اخلاق» از طرف برخی از واردکنندگان کالا است.

بسیاری از این اشخاص که به نظر خودشان افراد باهوشی هستند، در این دوران سخت اقتصادی که سفره مردم به علت تورم روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود، فقط به فکر انتفاع خود بوده و در واقع بخشی از درآمد خود را به طور غیرمستقیم از سفره مردم برداشته و ادعای هوش بالا در بازرگانی را دارند؛ درحالی‌که دست‌شان دیگر برای همه رو شده است.

نویسینده: یونس اکبری

دیگر خبرها

  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم شده است
  • اسماعیلی: مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • ۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است
  • وزیر ارشاد: در سامانه مجازی نمایشگاه با تخفیف کتاب بخرید
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • ساز و کار خرید اموال متروکه از سازمان اموال تملیکی چیست؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب