Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی داروخانه‌های فعال در زمینه فروش اینترنتی از وجود فشارهایی از طرف سازمان‌های مرتبط برای عدم همکاری با دیجی کالا خبر داده و مجبور به قطع همکاری شده‌اند.

به گزارش مشرق، براساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، فروش انواع مکمل‌های غذایی و دارویی در فضای مجازی تنها از طریق وبسایت داروخانه‌های آنلاین دارای مجوز امکان‌پذیر است و ارائه این نوع کالاها در سایر پلتفرم‌های خرده فروشی آنلاین ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این‌حال پلتفرم‌هایی نظیر دیجی‌کالا معتقد هستند که استفاده از تمام ظرفیت‌های تجارت الکترونیک برای دسترسی به کالاهای سلامت محور غیر دارویی که ارتباط مستقیم با سلامت مردم به‌ویژه در ایام کرونا دارند، ضروری است.

اقدامی که در دنیا نیز بی‌سابقه نیست و پیش از این اغلب پلتفرم های مطرح خرده فروشی آنلاین در دنیا اقدام به عرضه کالاهای سلامت محور غیردارویی نموده اند و حتی برخی مانند آمازون، با ارائه سرویس «داروخانه آمازون»، دارو را به صورت آنلاین به فروش می رسانند.

در همین راستا دیجی‌کالا از اواخر بهمن 1399، در چارچوب قوانین موجود، «لندینگ داروخانه‌ها» را روی پلتفرم خود ارائه کرده است. دیجی‌کالا در این صفحه اختصاصی می‌کوشد تنها با معرفی برخی داروخانه‌های دارای مجوز فروش آنلاین این محصولات، پاسخگوی نیاز مشتریان باشد و همچنین شرایط کاهش حضور فیزیکی مشتریان در روزهای پر خطر کرونا را فراهم کند. در همین رابطه علیرضا کامرانیان‌فر معاون توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا در گفت و گو با مشرق گفت: « هیچ گونه مکمل یا محصول دارویی در مارکت‌پلیس دیجی‌کالا عرضه نشده و دیجی‌کالا در فروش و ارسال محصولات سلامت هیچ نقشی ندارد.

در واقع مشتریان دیجی‌کالا از طریق لندینگ اختصاصی داروخانه‌ها به وبسایت داروخانه‌های آنلاین دارای مجوز هدایت می‌شوند و تابع قوانین این فروشگاه‌ها، به‌طور مستقیم از آنها خرید می‌کنند. بنابراین مسئولیت تمامی مراحل فروش و ارسال محصولات خریداری شده با همان داروخانه‌های دارای مجوز است. این فرایند کاملا منطبق با قوانین موجود است و انتظار می‌رود مورد حمایت و همراهی سازمان‌های ذی‌ربط نیز قرار بگیرد.»

داروخانه‌های فعال در لندینگ داروخانه‌ها نیز از افزایش ترافیک و مشتری خود در همین مدت کوتاه خبر داده و نسبت به این نوع همکاری با دیجی‌کالا به عنوان بزرگترین فروشگاه آنلاین کشور با بیش از 40 میلیون بازدیدکننده فعال ماهانه اعلام رضایت داشته‌اند.

این داروخانه‌ها می‌گویند ارائه محصولات سلامت در کنار بیش از 4 میلیون تنوع کالایی موجود در دیجی‌کالا نقش موثری در افزایش فروش آنها داشته و نشان می‌دهد کاربرانی که به این مارکت‌پلیس مراجعه می‌کنند به‌دنبال تامین نیازهای دارویی و خرید کالاهای سلامت محور مورد نیاز خود نیز هستند.

برخی داروخانه‌هایی که به عنوان فروشنده نیز در دیجی‌کالا فعال هستند معتقدند ارائه کالا در کنار سایر محصولات مارکت‌پلیس و استفاده از امکان «ارسال توسط فروشنده» به دلیل نظارت مستقیم داروخانه آنلاین دارای مجوز بر فرایند فروش و ارسال، نه تنها قوانین موجود را نقض نمی‌کند بلکه با ایجاد دسترسی آسان‌تر برای مشتری، بر میزان فروش آنها نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

با این‌که این اقدام هیچ مغایرتی با قوانین موجود ندارد، اما برخی داروخانه‌های فعال از وجود فشارهایی از طرف سازمان‌های مرتبط برای عدم همکاری با این پلتفرم‌ها خبر داده و مجبور به قطع همکاری شده‌اند. این در حالی است که معرفی داروخانه‌های دارای مجوز در یک پلتفرم مرجع مثل دیجی‌کالا می‌تواند علاوه بر این که مانع از هدایت مردم به درگاه‌های غیرقانونی فروش داروی قاچاق و غیرمعتبر و تهدید سلامت آنها شود، شهروندان را از حضور فیزیکی در داروخانه ها برای تهیه کالاهای سلامت محور بی نیاز سازد.

محدودیت عرضه محصولات دارویی بدون نسخه در پلتفرم‌های فروشگاهی آنلاین و مارکت‌پلیس‌ها در شرایطی است که انواع محصولات دارویی در سوپرمارکت‌ها به‌راحتی قابل دسترسی هستند و تاکنون گزارش‌های متعددی نیز از عرضه داروهای نسخه‌ای و داروهای قاچاق از این طریق در سراسر کشور منتشر شده است.

درحالی‌که رفع محدودیت‌ها و همراهی با پلتفرم‌های فروشگاهی علاوه بر حفظ سلامت مشتریان و فراهم‌سازی شرایط دسترسی برابر، سریع‌تر و آسان‌تر به محصولات سلامت می‌تواند با نظارت راحت‌تر و دقیق‌تر سازمان‌های ذی‌ربط همراه بوده و منجر به تقویت محصولات دارویی و سلامت تولید داخلی نیز بشود.

با توجه به تاثیرات مثبت این اقدام و درحالی‌که این روزها کشور با موج چهارم کرونا همراه شده و ضرورت تقویت کسب‌وکارهای نو در حوزه اقتصاد دیجیتال پیش از پیش احساس می‌شود، از سازمان‌های مرتبط و بخش‌های قانون‌گذار انتظار می‌رود متناسب با نیازهای روز جامعه و در راستای توسعه بستر تجارت الکترونیک به‌منظور تامین نیازهای مردم به‌جای ایجاد مانع همراهی بیشتری داشته باشند.

تغییرات روز دنیا در توسعه پلتفرم‌ها نیز بر لزوم به‌روز رسانی قوانین و دستورالعمل‌ها تاکید دارند. در حالی‌که آمازون امکان خرید طیف متنوعی از داروها را به کاربران خود می‌دهد و همکاری گسترده‌ای با بیمه‌ها دارد، اما دستورالعمل‌ها در ایران مانع از هر نوع ورود پلتفرم‌های فروشگاهی و مارکت‌پلیس‌ها به موضوع سلامت و فروش داروهای بدون نسخه شده و حتی داروخانه‌های فعال تهدید به اعمال انواع محدودیت‌ها از جمله قطع همکاری بیمه‌ها با آنها می‌شوند.

لینک کوتاه: asriran.com/003GgD

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کالاهای سلامت محور برخی داروخانه داروخانه های فعال قوانین موجود دیجی کالا مارکت پلیس دارای مجوز پلتفرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۱۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه

مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: برنامه‌ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 18 اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده است و به بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که در جامعه عمومیت ندارد و درمان آن به فراهم کردن شرایط ویژه‌ای نیاز دارد زیرا کمیاب بودن داروی بیماران مبتلا به این دسته از بیماری‌ها و پرداخت هزینه‌های بالا سبب می‌شود گاهی این بیماران از درمان منصرف شوند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این بیماری‌ها هزینه‌های سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی است که بر خانواده‌ها، اجتماع و نظام سلامت تحمیل می‌کند که می‌توان با پوشش بیمه‌ای مناسب از سنگینی بار آن کاست.

بهنام روندی مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: از سال‌های دور چهار بیماری خاص اصلی شامل هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و ام اس تحت حمایت وزارت بهداشت بوده‌اند اما در سال‌های اخیر این بیماری‌ها به 107 گروه تحت عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج و نادر افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: تعداد برخی بیماری‌ها همچون هموفیلی و تالاسمی با غربالگری پیش از ازدواج ثابت مانده اما سایر بیماری‌های صعب‌العلاج اکتسابی در حال افزایش هستند و حدود 35 تا 40 هزار نفر بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان حضور دارند.

روندی با اشاره به اینکه در کشور ما عمده هزینه‌های درمان بیماران خاص با کمک سازمان‌های بیمه گر و وزارت بهداشت رایگان است گفت: بیمارانی که به معاونت درمان مراجعه می‌کنند با ارائه مدارک مثبته بیماری به سازمان‌های بیمه گر پایه معرفی و بعد از تأیید در کمیسیون در سامانه بیمه، کد ملی این افراد نشان دار می‌شود و دفترچه درمانی آن‌ها از حالت عادی به خاص تغییر می‌کند و پوشش بیمه‌ای صد درصدی می‌شوند.

مسئول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: از سال 1401 صندوقی برای حمایت از بیماران خاص در سازمان بیمه سلامت تشکیل شد که با بودجه در نظر گرفته شده علاوه بر اینکه هزینه‌های درمانی بیماران رایگان شده، هزینه‌های جانبی بیماران نیز شامل تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی غیردارویی با ارئه فاکتورهای معتبر قابل پرداخت است.

وی در پاسخ به انتقادهای موجود در زمینه کمبود داروهای بیماری‌های خاص از جمله انسولین قلمی عنوان کرد: در چند سال اخیر وزارت بهداشت برای هر بیماری یک پروتکل درمانی تعریف کرده و هر بیماری داروهای اصلی مورد نیازی دارد که از طرف شرکت‌های بیمه پوشش داده می‌شوند.

روندی افزود: داروهای تولید داخل مشکلی از نظر دسترسی ندارند اما برخی از داروهای وارداتی که به طور عمده نمونه داخلی هم دارند به دلیل تحریم‌ها گاهی با کمبود مواجه می‌شوند که البته این مشکل نیز مربوط به سراسر کشور است و در هر صورت نمونه داخلی در دسترس بیماران قرار دارد.

وی عنوان کرد: داروخانه بیماری‌های خاص در بیشتر استان‌ها در مرکز استان قرار دارد و داروهای ضروری و اورژانسی در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود اما داروهایی که به صورت دوره‌ای و ماهانه و سرپایی تجویز می‌شود تنها در داروخانه‌های دولتی در مرکز استان قرار دارند.

روندی با بیان اینکه غیر از مرکز استان در شهرستان سنقر و کلیایی نیز داروخانه بیماری‌های خاص راه‌اندازی شده است گفت: برنامه ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند.

مسئول بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در رابطه به نبود بخش دیالیز در شهرستان دالاهو عنوان کرد: بیماری دیالیزی از مشکلات اصلی کشور است و با توجه به افزایش بیماران دیالیزی بخش‌های دیالیز یک بخش ویژه محسوب می‌شود و باید زیرمجموعه‌ای از بیمارستان باشند.

وی گفت: در 14 شهرستان استان که دارای بیمارستان هستند بخش دیالیز نیز فعال است اما بیمارستان دالاهو در حال تکمیل است و به محض تکمیل، بخش دیالیز آن نیز راه اندازی خواهد شد.

تخصیص 74 میلیارد تومان برای بیماران خاص در کرمانشاه

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 58 درصد از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند اظهار داشت: از این تعداد 900 هزار نفر به صورت رایگان بیمه هستند.

وی عنوان کرد: با توجه به رایگان ‌بودن بیمه برای دهک‌های یک تا پنج، هزینه رایگان این بیماران در مراکز درمانی دولتی و لحاظ تخفیف برای دهک‌های 6 تا 10، بیماران متقاضی مساعدت بیمه‌ای جهت راهنمایی و ارجاع به مراکز درمانی، به بیمه سلامت هدایت می‌شوند.

تحویلیان گفت: با راه‌اندازی صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سازمان بیمه سلامت و افزایش تعداد بیماری‌ها از 5 به 107، پس از نشان‌دار شدن هزینه‌های درمان این بیماران در مراکز دولتی به صورت کامل پرداخت و در سایر موارد در قالب خارج از شمول، پس از طرح در کمیته و تأیید کارگروه استانی، به حساب بیماران واریز می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه افزود: در سال گذشته بیش از 74 میلیارد تومان برای این بیماران هزینه شده  که 57 میلیارد آن به مراکز و مؤسسات درمانی و مابقی در قالب خارج از شمول، به حساب بیماران واریز شده است.

وی بیان کرد: خدمات ناباروری هم در تعهد بیمه سلامت است و در استان دو مرکز بیمارستان معتضدی و جهاد دانشگاهی (رویان) طرف قرارداد هستند.

تحویلیان با بیان اینکه 59 داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفتند گفت: این داروها برای بیماری‌های دیابت، فشار خون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • تامین ۱۰ قلم داروهای راهبردی مورد نیاز زیمبابوه به کمک ایران
  • کد تخفیف اکالا؛ خرید ارزان با ارسال رایگان
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • بازار ۵۰ میلیاردی تبلیغات در شیپور
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد